tisdag 16 mars 2010

dagens rätt.........


Raggmunk med fläsk.....det får människor att gå man ur huset, helt galet!! På mitt jobb är det allas favorit och jag kan absolut hålla med, det är väldigt gott, grejen är bara att vi får galet mycket att göra . Hur mycket fläsk man än steker tar det alltid slut, sen kanske det beror på att det är ju farligt beroendeframkallande oxå, har man väl smakat på en fläskbit är man fast, då slinker det ner några till kan jag lova....kanske det är därför jag är så törstig ikväll!!!



Ingredienser
4 port
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis
smör

Till servering:
400 g rimmat sidfläsk
lingonsylt
Gör så här
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten. Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Stek fläsket. Servera raggmunkarna med fläsk, lingonsylt och rårivna morötter. .

2 kommentarer:

  1. Hua, hua det där ingenting för mig. Men du hade nog lätt kunnat förföra min lover med den maten. Puss på dig! ( Ja att buzza är riktigt kul)

    SvaraRadera
  2. Det där är nog ingen Therese-rätt tror jag. Har aldrig fattat grejen med Raggmunkar :)
    Kram Therese

    SvaraRadera